Del på Google+:

Laksespyd med to slags dip

Ingredienser til 8 personer

pr. portion: 857 kJ / 205 kcal

  • 600 g laks uden skind og ben, skåret i 24 tern
  • 50 ml Kikkoman Teriyaki marinade
  • Lime til servering, skåret i både
  • Forårsløg, skåret i skiver, til at drysse med (efter smag)

Til Teriyaki-dippen:

Til chili-mayonnaise-dippen:

  • 4 spsk. let mayonnaise
  • 1 spsk. chilisauce

Tilberedning

Tilberedningstid: 35 min.
Marineringstid: 2 time

Læg laksestykkerne i en skål, og hæld Teriyaki marinade over. Lad laksen marinere tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Læg i mellemtiden 8 træspyd i blød i vand.

Tilberedning af dips: Rør 1 spsk. Teriyaki marinade godt sammen med den revne ingefær og wasabien. Tilsæt derefter resten af Teriyaki marinaden og limesaften lidt efter lidt under omrøring. Til chili-mayonnaise-dippen kommes mayonnaisen i en skål, og chilisaucen blandes i.

Sæt 3 stykker laks på hvert spyd. Varm grillen eller en grillpande op, og lad laksen grille i 3 minutter på hver side eller efter smag og behag. Server grillspyddene med dippene og limebådene, så hver især selv kan presse saften ud. Drys evt. med forårsløg.