Del på Google+:

Kyllingebryst med citronconfit

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1817 kJ / 434 kcal

  • 30 g frisk ingefær
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 2 spsk. blomsterhonning
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knivspids stødt safran
  • 2 stk. kyllingebryst uden skind
  • 1 lille syltet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. gyldne sesamfrø
  • peber

Tilbehør:

  • 500 g broccoli
  • 1 lille blomkålshoved

Tilberedning

Tilberedningstid: 35 min.

Skræl ingefæren, snit den fint, og kom den i en skål. Tilsæt naturligt brygget sojasauce, honning, 1 spsk. citronsaft, pillet og fint hakket hvidløg samt safran. Rør det hele sammen, hæld marinaden over kyllingekødet, og lad det trække i 30 minutter. 

Skær broccolien og blomkålen i små buketter, og damp dem i 10 minutter. Skær den syltede citron i skiver. Varm olien op på en pande, og steg kyllingebrysterne (uden marinaden) i 5 minutter, idet de vendes med jævne mellemrum. Tilsæt marinaden og de syltede citronskiver, vend ingredienserne sammen med kødet, og lad det hele simre i yderligere 5 minutter. Tag kyllingebrysterne op, læg grøntsagerne på panden, og lad dem simre ved svag varme. Skær kødet i skiver, og anret det på tallerkener sammen med grøntsagerne. Drys med sesamfrø og peber.