Del på Google+:

Kylling med flødesvampe og colcannon

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2248 kJ / 537 kcal

Colcannon:

  • 350 g grønkål, fint snittet
  • 550 g kartofler, kogt og moset
  • 2 forårsløg, renset og skåret i tynde skiver
  • 75 g smør
  • 3 spsk. skummetmælk
  • friskkværnet sort peber

Kylling med champignons:

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time
Marineringstid: 1 time

Kog kålen til Colcannon-retten i ca. 2-3 minutter, til den er mør. Hæld vandet fra, og rør kålen sammen med kartoflerne og forårsløgene.

Smelt halvdelen af smørret, og rør det i kartoffelblandingen sammen med mælken. Krydr med peber, og stil blandingen til side.

Rør limesaften, sojasaucen og honningen sammen, og pensl kyllingebrysterne med marinaden. Dæk skålen til med plastfolie, og lad kødet trække i marinaden i mindst 1 time i køleskabet.

Varm olien op på en stor pande. Svits svampene i 5 minutter, og tag dem op af panden. Lad kyllingebrysterne dryppe lidt af, og steg dem på panden i ca. 15 minutter, til de er møre, idet de vendes af og til.

Tag kyllingekødet op af panden, og kog panden af med hønsebouillonen og resten af marinaden. Lad sovsen koge op, rør cremefraichen i, og læg kyllingekødet og svampene tilbage på panden.

Smelt resten af smørret på en anden stegepande, fordel Colcannon-kartoffelblandingen på panden, og lad den stege, til den er brun eller sprød. Vend blandingen, og lad den stege videre i 5 minutter. Serveres rygende varm sammen med kyllingepanden.

Tip: Hvis du ikke har to stegepander til rådighed, kan du tilberede kyllingepanden i en wok, en støbejernsgryde, en kokotte eller en stor gryde.

Variationsmuligheder: Retten kan nemt laves om til en vegetarisk hovedret ved at erstatte kyllingekødet med en ekstra portion svampe, fx blandede skovsvampe, eller med grøntsager såsom fintsnittede peberfrugter, squash eller sukkerærter.