Del på Google+:

Kroketter med tofu og grøntsager

Ingredienser til 4 personer

Vores Japas er designet som japanske tapas. Du skal bare fordoble mængden af hver ingrediens, og du kan servere fingermad som hovedretter.

Tilberedning

Læg noget tungt ovenpå tofuen og lad den stå i 1-2 timer. Hæld væden fra.

Skær gulerod og grønne bønner i små tynde stave og blancher dem. Fjern stilkene fra shiitake-svampene og skær dem i tynde skiver.

Kør tofuen i en foodprocessor indtil den er glat, tilsæt salt, sukker, æg og kartoffelmel. Bland det hele godt. Tilsæt forkogte bønner og gulerod samt svampe og bland alle ingredienser godt. Hvis massen er for blød tilsættes lidt mere kartoffelmel. Form små kugler, tryk dem lidt flade og dybsteg dem ved moderat varme (170˚C) indtil gyldne. Læg dem på fedtsugende papir. Server kroketterne varme med sennep og Kikkoman naturligt brygget sojasauce med mindre salt.