Del på Google+:

Kold suppe med ristede peberfrugter og brød

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1268 kJ / 303 kcal

  • 3 rød peberfrugt
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g cherrytomater
  • 1 squash
  • 700 ml vegansk grøntsagsbouillon
  • 30 g mandler
  • 2 spsk. hakket basilikum + basilikum til pynt
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 5 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • Friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4-6 skiver brød (fra dagen før)

Tilberedning

Tilberedningstid: 40 min.

Skær peberfrugterne igennem på langs, og fjern toppen og kernerne. Læg de halve peberfrugter på en bageplade med bagepapir med skindet opad. Stil peberfrugterne ind under grillen i en forvarmet ovn i ca. 4-6 minutter. Skyl dem derefter i iskoldt vand, og flå skindet af. Pil hvidløgene. Skyl tomaterne. Skyl squashen, og skær den i grove stykker.

Blend bouillonen, mandlerne, 2 fed hvidløg og basilikummen fint. Tilsæt peberfrugterne, tomaterne, squashen og tomatpuréen, blend det hele fint igen, og smag til med Ponzu citrus og peber.

Varm olien op på en pande sammen med resten af hvidløgene. Riv brødet i grove stykker, og rist brødstykkerne på alle sider i hvidløgsolien, til de er sprøde. Anret suppen med basilikum og nogle dråber hvidløgsolie, og server med ristet brød.