Del på Google+:

Klassisk burger

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 483 kJ / 115 kcal

  • 1 spsk. planteolie
  • 4 burgerbøffer af god kvalitet (à ca. 125 g oksekød)
  • 4 burgerboller med sesam, skåret igennem og ristet
  • 8 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce med ristet sesam
  • 4 skiver cheddarost
  • Hjertesalat
  • 1/2 rødløg skåret i tynde ringe
  • 1 bøftomat skåret i skiver

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Varm olien op på en stor slip-let-pande, og steg burgerbøfferne i ca. 3 til 4 minutter på hver side ved jævn varme. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt Kikkoman Teriyaki sauce med ristet sesam. Lad bøfferne stege videre i nogle få minutter, idet de vendes i saucen, indtil de har en flot glans. Læg en skive ost på hver bøf, og lad osten smelte. 

Fordel nogle salatblade på den nederste halvdel af burgerbollerne, og læg løgene, tomatskiverne til sidst burgerbøfferne med osten ovenpå. Dryp en skefuld af den varme Teriyaki sauce over hver burger, og sæt den øverste halvdel af burgerbollerne ovenpå.

Tilberedning på grill

Pensl burgerbøfferne med olie, og grill dem i 3 til 4 minutter på hver side (afhængigt af hvor varm grillen er). Pensl bøfferne med Teriyaki sauce, og lad dem grille videre i nogle få minutter. Læg osteskiverne på bøfferne, og lad osten smelte.