Del på Google+:

Kikærtebøffer

Ingredienser til 6 personer

pr. portion: 1136 kJ / 271 kcal

  • 300 g kikærter
  • 2 spsk. vand
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1/3 tsk. natron
  • 2-4 spsk. Kikkoman økologisk sojasauce
  • 1 tsk. spidskommen
  • Sort peber
  • Olivenolie

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.
Marineringstid: 8 time

Kikærter udblødes i vand i 8 timer. De udblødte kikærter blendes og røres sammen med vand, æg, presset hvidløg, mel blandet med bagepulver og natron, sojasauce og krydderier. Opvarm olie i en stegepande og form bøffer med en ske, som steges i et par minutter på hver side til de er gyldenbrune.

Server med en sauce rørt af fx yoghurt naturel og krydderurter.

Tip: Kikærter fra dåse kan bruges i stedet for at udbløde kikærter.