Del på Google+:

Kenchin-jiru – japansk grøntsagssuppe

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 519 kJ / 124 kcal

  • 100 g kinaradise
  • 80 g gulerødder
  • 60 g shiitakesvampe
  • 3 forårsløg
  • 80 g tofu
  • 20 ml vegetabilsk olie
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • ½ tsk. sesamolie

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Skær kinaradisen og gulerødderne i tynde skiver og shiitakesvampene i kvarte. Snit forårsløgene i ca. 2,5 cm lange stykker på skrå, og skær tofuen i små tern.

Varm olien i en gryde, og svits grøntsagerne bortset fra forårsløgene i olien. Tilsæt grøntsagsbouillon, naturligt brygget sojasauce og sukker, og lad det hele koge op. Skru derefter ned for varmen, og lad suppen simre i 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er møre. Skum suppen af. Rør en spiseskefuld kartoffelmel jævnt sammen med to spiseskefulde vand, og tilsæt jævningen lidt efter lidt under omrøring.

Tilsæt derefter tofuen og forårsløgene, og lad suppen koge op igen. Smag til med sesamolie. Som ekstra fyld i suppen er gnocchi eller ravioli særdeles velegnede.