Del på Google+:

Kartoffel-tomat-dal med myntechutney

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2285 kJ / 546 kcal

Til dal’en:

Til chutneyen:

Desuden skal du bruge:

  • 250 g havreyoghurt

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Skræl løgene og hvidløget. Hak løgene, og pres hvidløgene. Skyl tomaterne. Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i tern. Varm olien op på en pande. Svits løg og hvidløg i olien, til de er klare. Tilsæt garam masala, gurkemeje og koriander, og steg videre i 1-2 minutter. Tilsæt linserne, 120 g tomater og bouillonen, og lad det hele småkoge i ca. 30 minutter. Smag til med sojasauce og citronsaft.

Chutney: Skær chilien igennem på langs, fjern toppen og kernerne, og skyl chilien. Skyl mynte og koriander, ryst vandet af dem, og blend urterne fint sammen med chili, kokosmel, ingefær, sukker, citronsaft og sojasauce. Tilsæt evt. lidt vand efter behov.

Skær resten af tomaterne i kvarte. Anret kartoffel-tomat-dal’en med resten af tomaterne, dryp med yoghurt, og server myntechutneyen dertil.