Del på Google+:

Kammuslinger med blomkålsmos

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1549 kJ / 370 kcal

  • 12 friske kammuslinger
  • 500 g blomkål
  • 100 g broccoli
  • 100 ml frisk fløde
  • 4 tsk. Kikkoman Ponzu Appelsin
  • 1 lime
  • Olie til stegning

Tilberedning

Tilberedningstid: 35 min.

Læg kammuslingerne i en flad skål, tilsæt 3 tsk. Ponzu Appelsin, og lad muslingerne marinere i 30 minutter. Vend dem af og til.

Skær broccolien i små buketter, og blancher dem i kogende vand med salt i 3 minutter. Hæld derefter straks vandet fra.

Kog blomkålsbuketterne i 15 minutter i kogende vand med salt. Hæld vandet fra, og mos blomkålen med fløden og 2 tsk. Ponzu Appelsin i en skål. Kom det hele i en gryde, tilsæt broccolien, og lad det simre ved svag varme.

Varm olien op på en pande ved høj varme, og steg kammuslingerne i 1 minut på hver side. Tag muslingerne af panden, og anret dem portionsvis på tallerkener. Hæld marinaden på panden, og lad den koge ind ved høj varme. Fordel den indkogte marinade over kammuslingerne, anret blomkålsmos og broccoli ved siden af, og drys med reven limeskal. Serveres straks.