Del på Google+:

Japanske gazpacho

Ingredienser til 10 personer

pr. portion: 268 kJ / 64 kcal

Gazpacho:

  • 300 g modne tomater
  • 200 g dadeltomater
  • 40 g rød peber
  • 20 g bladselleri
  • 40 g agurk (uden kerner)
  • 20 g løg, pillet
  • 1 skive glutenfri flute (uden skorpe)
  • 1 fed hvidløg
  • 100 ml danskvand
  • 40 ml olivenolie
  • 30 ml lagereddike
  • 40 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Stødt kommen

Topping:

  • 20 g rød og 20 g gul peber
  • 20 g bladselleri
  • 20 g agurk

Tilberedning

Tilberedningstid: 25 min.

Gazpacho: Skræl sellerien og agurken og skær begge dele samt tomater, løg og flute i grove tern. Pil hvidløget og hak det groft.

Bland halvdelen af de snittede grøntsager og brød med danskvandet, olien og eddiken og blend det hele fint. Tilsæt resten af de snittede ingredienser og blend det hele fint igen. Smag gazpachoen til med sojasauce, salt, sukker og kommen. (Tilsæt evt. lidt mere danskvand, hvis gazpachoen er for tyktflydende).

Topping: Skær peberfrugterne, sellerien og agurken i meget fine tern. Kom gazpachoen i portionsglas, fordel toppingen ovenpå og server evt. med ristet brød efter smag.