Del på Google+:

Japanske frikadeller med ponzu

Ingredienser til 4 personer

  • ½ løg, finthakket
  • 2½ spsk. vegetabilsk olie
  • 250 g hakket oksekød
  • 250 g hakket grisekød
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2/3 dl rasp (evt. pankorasp)
  • 2 spsk. mælk
  • 1 stort æg
  • 2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Friskkværnet sort peber

Sauce:

Pynt:

  • 1 forårsløg

Tilberedning

Opvarm 1 spsk. olie i en stegepande ved middelvarme og steg finthakket løg indtil det er gyldenbrunt. Hæld det i en skål og lad det køle af.

I en stor skål røres en fars af stegt løg, hakket kød, rasp, mælk, æg, sojasauce og peber. Ælt farsen grundigt og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

Bland ponzu, sojasauce og sukker i en skål og stil til side.

Form runde frikadeller af farsen og opvarm 1½ spsk. olie i en stegepande ved middelvarme. Steg frikadellerne 3-4 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen og steg yderligere 4-5 minutter indtil frikadellerne er gennemstegte. Hæld saucen på panden og lad den koge op i et par minutter mens den hældes over frikadellerne. Tag frikadellerne af panden og kog evt. saucen en smule mere ind.

Anret frikadellerne pyntet med forårsløg og server med saucen og grønt tilbehør.