Del på Google+:

Japansk bolognese med aubergine og squash

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 947 kJ / 226 kcal

  • 10 g kartoffelmel 
  • 30 ml vand 
  • planteolie
  • 300 g hakket kalkunkød (eller evt. hakket svinekød eller blandet hakket kød)
  • 40 ml sake (eller evt. hvidvin)
  • 250 ml hønsebouillon
  • 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 40 g sukker
  • 250 g aubergine
  • 250 g squash

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Til bolognesesaucen røres kartoffelmelet ud i vandet til en ensartet jævning. Varm olie op i en stegegryde, og svits det hakkede kød, til det smuldrer. Tilsæt sake, og lad det koge op. Tilsæt hønsebouillon, naturligt brygget sojasauce og sukker, og lad det hele simre. Skum af for fedt og skum, og jævn saucen med kartoffelmeljævningen.

Skær auberginen i kvarte på langs, og skær bådene i ca. 2 cm tykke skiver.

Skær squashen over på langs, og skær den derefter i ca. 1 cm tykke skiver. Varm rigeligt med olie op på en pande, og svits aubergine- og squashstykkerne i olien. Anret de svitsede grøntsager på en tallerken, og hæld bolognesesaucen over. Drys med fintsnittet purløg.