Del på Google+:

Indisk inspireret poke bowl med frisk kokoschutney

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 3736 kJ / 892 kcal

  • 100 g brune basmatiris
  • 400 ml kokosmælk
  • 5 g karry, pulver
  • 400 g paneer (indisk friskost)
  • 120 ml Kikkoman Poke Sauce
  • 200 g cherrytomater
  • 100 g broccoli
  • 40 g ristede kokosflager
  • 10 g friske mynteblade, fint hakket
  • 30 ml citronsaft, friskpresset
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 100 g frisk kokosnød, groft hakket
  • 10 g frisk ingefær
  • Stødt cayennepeber

 

 

Tilberedning

Skær paneer-osten i små mundrette stykker, og vend den i Kikkoman Sauce for Poke Bowl. Lad osten marinere, mens du forbereder resten. Hvis du ikke kan få fat i paneer, kan du bruge en anden fast friskost, som ikke er saltet (vigtigt!), eller fast tofu.

Skyl den brune basmatiris grundigt. Kom risen på en mellemstor pande sammen med kokosmælken, karryen og saltet. Læg låg på, og kog risen efter anvisningen på pakken, dvs. som regel 15-20 minutter. Sluk for kogepladen, og lad risen trække under låg i 5-10 minutter. Løsn den med en gaffel, og hold den varm. Hvis du vil spare kalorier (ca. 50 kcal pr. portion), kan du koge risen i vand i stedet for kokosmælk.

I mellemtiden skylles broccolien, skæres i mundrette stykker og dampes i en dampkoger ved stærk varme under låg i 5-6 minutter. Derefter skylles den i 1 minut under rindende koldt vand og krydres med salt. Hvis du ikke har en dampkoger, kan du i stedet bruge et dørslag i en gryde med tætsluttende låg. Fyld op med vand med jævne mellemrum.

Tilberedning af chutney med frisk kokosnød: Skræl ingefæren, og hak den fint. Hak de tørrede abrikoser og den friske kokosnød groft. Kom ingefær, abrikoser, kokosnød og citronsaft i en lille foodprocessor-skål (ikke en blender), og tilsæt salt og en knivspids stødt cayennepeber. Lad foodprocessoren køre i 30-60 sekunder, til det hele er groft hakket. Efter behov løsnes massen fra skålens sider med en dejskraber. Bland finthakket mynte i, og stil blandingen til side. Chutneyen kan opbevares i køleskab i op til tre dage. For at spare tid kan den evt. erstattes med færdigkøbt chutney.

Skær cherrytomaterne i halve. Rist kokosflagerne kort på en lille, tør pande (uden olie). Pas godt på, at de ikke bliver for mørke; de skal kun lige blive gyldne i kanten.

Fordel risen i 4 portionsskåle. Anret de andre forberedte ingredienser oven på risen på skift rundt langs kanten: chutney, broccoli og cherrytomater. Anret den marinerede paneer-ost inkl. marinaden i mitten, og pynt med ristede kokosflager. Dryp med lidt ekstra Kikkoman Sauce for Poke Bowl efter smag og behag. Serveres straks.