Del på Google+:

Hurtiglavet bolognese med et pift af umami

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 3485 kJ / 832 kcal

  • 300 g spaghetti
  • 15 ml olie
  • 125 g bacon eller pancetta, skåret i tern
  • 500 g hakkekød, ca. 20 % fedt
  • 200 g gulerod (3 mellemstore gulerødder)
  • 125 g selleri (2 stænger)
  • 125 g løg (1 lille løg)
  • 3 fed hvidløg, fint hakket
  • 100 g fløde (fedtindhold 10-12 %)
  • 400 g hakkede tomater fra dåse
  • 30 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Til garnering: Friske basilikumblade

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Varm olien op ved jævn varme. Tilsæt hakkekødet, og steg det uden at skille det ad i 2 minutter på hver side, til det er brunt. Tilsæt bacon, og rør rundt, så hakkekødet falder fra hinanden. Steg videre i nogle minutter, indtil kødet er gennemstegt. Hæld det overskydende fedt fra (brug evt. en si).

Skræl i mellemtiden løget og hvidløgene, hak begge dele fint, og bland dem sammen med hakkekødet. Skræl derefter gulerødderne og evt. selleristængerne, snit dem i fine tern, og bland også grøntsagerne sammen med hakkekødet. Lad det hele småkoge i 5 minutter ved jævn varme under hyppig omrøring.

Rør tomaterne, Kikkoman naturligt brygget sojasauce og fløden i. Kog videre i 5 minutter, til saucen er kogt lidt ind. Smag evt. til med salt og peber.

Bring en stor gryde med vand i kog, kom godt med salt i, og kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien i et dørslag, og gem 100 ml af kogevandet. Bland spaghettien sammen med de 100 ml kogevand og saucen på en stor pande. Lad det hele simre videre i et minut ved jævn varme under omrøring. Fordel spaghettien på fire tallerkener, og pynt med frisk basilikum. Serveres straks.