Del på Google+:

Hjemmelavet tomatsauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 171 kJ / 41 kcal

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 30 min.

Rengør grøntsagerne, fjern stilke og kerner. Skær tomaterne i kvarte, peberfrugt og løg i tern. Steg tomaterne indtil de er bløde og vandet er fordampet. Hæld tomatsaucen gennem en si. Kog peberfrugt og løg i tomatsaucen indtil det er mørt. Saucen kan evt. blendes. Tilsæt sojasauce og krydderi og kog yderligere 2-3 minutter.

Hæld saucen i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Saucen henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad saucen køle natten over uden at vende glassene på hovedet.

Brug saucen som den perfekte base for pastasaucer, supper eller dips.

Tip: Hvis der anvendes glas med skruelåg i stedet for patentglas, skrues låget ikke helt til under henkogningen, og henkogningen skal ske i en gryde fremfor i ovn.