Del på Google+:

Helstegt filet mignon

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 992 kJ / 237 kcal

  • 1 filet mignon (oksemørbrad, 600 g)
  • 2 tsk. honning
  • 30 g frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. jordnøddeolie
  • 2 tsk. Kikkoman Ponzu Chili
  • 500 g græskar
  • 300 g søde kartofler
  • 2 kålroer
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 knivspids quatre-épices (fire krydderier)
  • 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Peber

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Skræl ingefæren og hvidløgene, og riv dem ned i en skål eller en dyb tallerken. Tilsæt Kikkoman Ponzu Chili og honning. Bland det hele sammen, og lad mørbraden marinere i blandingen i 1 time. Vend kødet af og til.

I mellemtiden forberedes grøntsagerne. Skær græskarret i 1 cm tykke skiver. Skræl roen og de søde kartofler, og skær dem i 1 cm tykke skiver.

Kom olivenolien i en gryde, og svits grøntsagerne sammen med quatre-épices-krydderiblandingen ved jævn varme. Tilsæt Kikkoman naturligt brygget sojasauce og 1 tsk. vand, læg låg på, og lad det hele simre i 15 minutter ved lav varme. Rør rundt af og til.

Tag kødet op af marinaden, lad det dryppe af, og steg det i jordnøddeolie i 10 minutter ved høj varme. Tilsæt marinaden, og lad den koge ind til en cremet sauce under konstant omrøring. Smag til med peber.

Skær mørbraden i skiver, og anret dem portionsvis på tallerkener sammen grøntsagerne og saucen.