Del på Google+:

Hasselback butternut-squash

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 666 kJ / 159 kcal

  • 1 stor butternut-squash
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. Kikkoman Ponzu citrus
  • 2 spsk. lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
  • 1 1/2 tsk. reven ingefær
  • Friskkværnet peber
  • 1 bakke karse

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time

Skræl squashen, skær den tykke ende over, og skrab kernerne ud. Saml de to halve igen, og læg squashen på en bageplade. Snit squashen flere gange med ca. 2-3 mm mellemrum uden at skære den helt igennem.

Pil og pres hvidløgene, rør dem sammen med olien, Ponzu citrus saucen, siruppen og ingefæren, og krydr med peber. Pensl squashen med halvdelen af marinaden. Sørg for, at der også kommer godt med marinade på de snittede riller. Bag squashen i en forvarmet ovn ved 180 °C (varmluft: 160 °C) i ca. 40-45 minutter, idet den pensles med resten af marinaden af og til.

Læg squashen på et fad, og dryp den med saften fra bagepladen. Klip karsen af, og pynt den færdige Hasselback butternut-squash med karse inden servering.