Del på Google+:

Grydestegte kyllingevinger og grøntsager

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1417 kJ / 338 kcal

  • 20 ml planteolie         
  • 500 g kyllingevinger med ben                      
  • 400 g kartofler                      
  • 200 g gulerødder                  
  • 150 g løg       
  • 50 g grønne bønner                         
  • 550 ml vand
  • 50 ml sake (eller evt. hvidvin)          
  • 50 g sukker   
  • 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Skær kyllingevingerne over i halve ved leddet. Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 3 cm store tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 2 cm store tern. Blancher gulerødderne i 2-3 minutter, og lad dem dryppe godt af. Skræl løgene, skær dem i halve, og snit dem ca. 1 cm tynde skiver.

Varm halvdelen af olien op på en pande, og svits kyllingevingerne kort i olien. Kom derefter de svitsede kyllingevinger i en gryde. Varm resten af olien op på panden, og svits kartoflerne, gulerødderne og løgene. Skyl og nip samtidig bønnerne, og blancher dem. Hæld grøntsagerne over i gryden, og tilsæt vand, sake og sukker. Kog indholdet op, og lad det koge videre i 3-4 minutter ved jævn varme. Tilsæt naturligt brygget sojasauce, læg låg på, og lad det hele simre videre i 15-20 minutter. Anret kyllingevingerne og grøntsagerne på et dybt fad, og pynt med de blancherede grønne bønner.