Del på Google+:

Grydestegt svinebryst

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 354 kJ / 85 kcal

Bouillon til at koge kødet i (mængden er vejledende og skal afpasses, så alle kødstykker i gryden er dækket med bouillon):

  • 300 ml sake (eller hvidvin)
  • 6 spsk sukker
  • 120 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stykke ingefær (ca. 4 cm)
  • 500 g svinebryst eller svinenakke
  • 2 spsk. planteolie
  • 20 g mellemstærk sennep
  • 200 g spinat
  • 60 g fine grønne bønner

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 15 min.

1. Kog 800 ml vand, sake, sukker og sojasauce op til en bouillon til at koge kødet i. Pil hvidløget, skræl ingefæren, hak begge dele fint, og kom det i bouillonen.

2. Dup svinebrystet tørt, og skær det i ca. 5-6 cm store tern. Varm olien op i en stegegryde, og svits kødternene på alle sider ved høj varme (de skal stadig være rå indeni). Skyl kødternene i meget varmt vand, og fjern det overskydende fedt. Hæld bouillonen i en trykkoger, og lad kødternene simre deri i ca. 40-45 minutter. Stil gryden på køl natten over.

3. Fjern fedtet fra overfladen, varm bouillonen op, tag svineternene op, og hold dem varme. Sigt bouillonen igennem en fin si, varm den op igen, og kog den ind, til den har den ønskede konsistens. Krydr saucen med sennep. Pluk, skyl og blancher spinaten og bønnerne. Anret svinebryststykkerne sammen med spinaten og bønnerne, og dryp med saucen inden servering.