Del på Google+:

Grillspyd med Teriyaki-oksemørbrad

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g oksemørbrad
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille honningmelon (ca. 400 g frugtkød)
  • 7 spsk. planteolie
  • 10 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
  • 3 spsk. honning
  • timianblade
  • groft kværnet peber
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 lille løg og 1 lille fed hvidløg
  • gurkemeje, karrypulver

 

 

 

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Dup oksemørbraden tør, og skær den i mundrette stykker. Skær den røde peberfrugt i halve, som derefter udkernes og skylles. Skær frugtkødet fra honningmelonen og peberfrugten i tern. Sæt kød-, peberfrugt- og melonstykkerne på spyd. Rør 6 spsk. olie, 9 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade, honning, timian og peber sammen, og pensl spyddene med marinaden.

Til dippen skæres den gule peberfrugt i halve, som derefter udkernes og skylles. Skræl løget og hvidløget, og hak begge dele samt peberfrugten fint. Varm resten af olien op, og svits de hakkede dipingredienser i olien. Tilsæt resten af Kikkoman Teriyaki marinaden, kog det hele op, og lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Tilsæt gurkemeje og karrypulver, og blend dippen. Spyddene grilles på grillen eller en grillbakke i ca. 5-10 minutter, hvorefter de serveres sammen med dippen og efter ønske med frisk flute.