Del på Google+:

Grillede spareribs „Memphis Style“

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 328 kJ / 78 kcal

 

  • 2 sider svinespareribs
  • 10 g røget paprikapulver
  • 10 g stødt fennikelfrø
  • 1 spsk. friskkværnet sort peber
  • 1 spsk. råsukker
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sellerisalt
  • 1 tsk. cayennepeber/chilipulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt kommen

Til saucen:

  • 2 spsk. planteolie
  • 1 løg, groft hakket
  • 250 ml æbleeddike
  • 200 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 200 ml amerikansk sennep
  • 2 spsk. koncentreret tomatpure
  • 50 g råsukker
  • chilisauce til at smage til med 

 

Tilberedning

Tilberedningstid: 2 time 30 min.
Marineringstid: 4 time

Bland alle krydderierne godt sammen. Gnid kødet med 2/3 af krydderiblandingen. Dæk kødet til med plastfolie, og lad det trække i 4-8 timer i køleskabet. Opbevar resten af dry rub’en (tørmarinaden) i en lufttæt beholder.

Sauce: Svits løgene i planteolie i ca. 20 minutter, til de er bløde og brune. Blend de brunede løg sammen med de andre ingredienser i en foodprocessor eller mixer. Saucen skal være temmelig syrlig, men den kan også smages til med råsukker og/eller chilisauce.

Læg spareribsene på grillen, og lad dem stege i ca. 2 timer ved lav varme med lukket låg. Pensl kødet med saucen hver halve time. Når grillen bliver for kold, lægges mere kul på. Spareribsene er færdige, når benene stikker tydeligt frem af kødet, og kødet er mørt.

Tilberedning i ovn: Varm ovnen op til 140 °C, læg spareribsene på en bageplade, og dæk dem til med stanniol. Lad kødet stege i 2 timer, og pensl med saucen hver halve time. Stanniolen tages af i den sidste halve time af stegetiden.

Serveres med resten af rub’en. Som tilbehør passer hvidkålssalat, kartoffelsalat eller majsbrød fremragende dertil.