Grillede auberginer med soja-tahin-dressing

Ingredienser til 4 personerpr. portion: 820 kJ / 196 kcal |
Til dressingen:
|
Tilberedning
Tilberedningstid: 1 time 30 min. |
Skyl auberginerne, skær dem i skiver på langs, drys skærefladerne med salt, og lad dem trække i ca. 60 minutter. Skyl aubergineskiverne, og dup dem tørre. Rist dem på begge sider på en grillpande uden fedtstof i ca. 4-5 minutter. Anret aubergineskiverne på en tallerken, og dryp med olivenolie.
Skyl fenniklen, og skær de hårde dele væk. Høvl fenniklen i fine strimler, og anret dem oven på auberginerne. Pil granatæblekernerne ud af skallen, og drys kernerne over fenniklen sammen med pistacienødderne og myntebladene.
Dressing: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med tahin-pastaen, sojasaucen, siruppen og limesaften. Smag til med peber, og hæld dressingen over auberginerne.
Tip: I stedet for tahin kan du også bruge fint malede sesamfrø.