Del på Google+:

Grillede auberginer med soja-tahin-dressing

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 820 kJ / 196 kcal

  • 2 auberginer
  • 2 spsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 granatæble
  • 25 g pistacienødder
  • Mynteblade

Til dressingen:

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 30 min.

Skyl auberginerne, skær dem i skiver på langs, drys skærefladerne med salt, og lad dem trække i ca. 60 minutter. Skyl aubergineskiverne, og dup dem tørre. Rist dem på begge sider på en grillpande uden fedtstof i ca. 4-5 minutter. Anret aubergineskiverne på en tallerken, og dryp med olivenolie.

Skyl fenniklen, og skær de hårde dele væk. Høvl fenniklen i fine strimler, og anret dem oven på auberginerne. Pil granatæblekernerne ud af skallen, og drys kernerne over fenniklen sammen med pistacienødderne og myntebladene.

Dressing: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med tahin-pastaen, sojasaucen, siruppen og limesaften. Smag til med peber, og hæld dressingen over auberginerne.

Tip: I stedet for tahin kan du også bruge fint malede sesamfrø.