Del på Google+:

Gourmet-beefburger med karamelliserede rødløg

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 802 kJ / 192 kcal

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. smør
  • 2 store rødløg skåret i tynde skiver
  • 2 spsk. råsukker
  • 500 g hakket oksekød i god kvalitet
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 2 spsk. finthakket timian
  • 8 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg
  • 1 lille radicchiosalat, fint snittet
  • 4 brioche-burgerboller, skåret igennem og ristet
  • 2 avokadoer skåret i skiver

Tilberedning

Tilberedningstid: 40 min.

Varm en spsk. olie og smørret op på en pande ved lav varme. Tilsæt løgskiverne og sukkeret, og lad det småstege ved lav varme i 30 minutter, indtil løgene er bløde og karamelliserede. Rør rundt af og til. Krydr med salt og peber.

Mens løgene steger: Bland hakkekødet med persille og timian, og krydr med salt og peber. Form kødet til 4 burgerbøffer. Tag de færdigstegte løg af panden, og hold dem varme. Tør panden af med køkkenrulle, og varm resten af olien op på panden. Steg bøfferne i 3 til 4 minutter på hver side. Tilsæt Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg, og steg videre i et par minutter. Hæld saucen over kødet på panden med jævne mellemrum.

Fordel en håndfuld radicchio på den nederste del af burgerbollerne, læg bøfferne på, og dryp med en teskefuld af den varme sauce. Fordel løgene ligeligt på de fire burgere, læg avocadoskiverne ovenpå, og læg overdelen af burgerbollerne på.

Tilberedning på grill

Pensl burgerbøfferne med olie, og grill dem i 3 til 4 minutter på hver side (afhængigt af hvor varm grillen er). Pensl bøfferne med Teriyaki sauce, og lad dem grille videre i nogle få minutter.