Del på Google+:

Friturestegte blæksprutteringe med sød sauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 701 kJ / 167 kcal

  • 2 blæksprutter
  • kartoffelmel eller majsstivelse til melering
  • olie til fritering
  • bladpersille
  • Til den søde sauce
  • 50 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 50 ml hvidvin (dejlig)
  • 100 ml kombu dashi-bouillon eller fiskebouillon
  • kartoffelmel eller majsstivelse
  • 1 spsk. sukker

Vores Japas er designet som japanske tapas. Du skal bare fordoble mængden af hver ingrediens, og du kan servere fingermad som hovedretter.

Tilberedning

Rens blæksprutterne, og flå skindet af. Skær hovederne i 7-8 mm tykke ringe. Vend ringene og tentaklerne i kartoffelmel/majsstivelse, og fritér dem ved 170° C. Kog sojasaucen op i en gryde. Rør lidt kartoffelmel/majsstivelse ud i hvidvinen, bland bouillon og sukker i, og kom blandingen i sojasaucen. Lad det hele koge videre i 1 minut. Pynt med friterede persilleblade inden servering.