Del på Google+:

Friturestegte auberginer med japansk sauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 487 kJ / 116 kcal

  • 3-4 strå purløg
  • 10 g ingefær
  • 80 g hvid ræddike
  • 1 aubergine
  • 1 tsk. planteolie
  • 200 ml fiskebouillon eller dashi-bouillon
  • 25 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 25 ml hvidvin (dejlig)
  • 1 1/2 tsk. sukker
  • chilistrimler

Vores Japas er designet som japanske tapas. Du skal bare fordoble mængden af hver ingrediens, og du kan servere fingermad som hovedretter.

Tilberedning

Hak den hvide ræddike, skyl den under koldt vand, og tryk vandet ud. Snit purløget fint. Blend ræddike og ingefær fint, og tryk vandet ud af ræddiken.

Snit auberginen i mundrette stykker, og svits dem på en pande med olie. Lad auberginestykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom fiskebouillon, hvidvin, sukker og Kikkoman naturligt brygget sojasauce i en gryde, og kog blandingen op. Fordel saucen på tallerkener, og anret auberginestykkerne med ræddike- og ingefærmosen oven på saucen. Pynt med chilistrimler og purløg.

Tip: Du kan lave en vegetarisk udgave ved at erstatte fiskebouillonen med grøntsagsbouillon. For at få en glutenfri udgave kan du bruge Kikkoman naturligt brygget Tamari glutenfri sojasauce.