Del på Google+:

Friturestegt fiskefilet med grøntsagssauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1293 kJ / 309 kcal

  •  15 g kartoffelmel
  • 45 ml vand
  • 200 g løg
  • 80 g gulerødder
  • 60 g grøn peber
  • 80 g shiitakesvampe
  • 60 g porre (den hvide del)
  • planteolie
  • 300 ml dashi-bouillon (eller evt. fiskebouillon)
  • 70 ml mirin   
  • 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 spsk sukker 
  • 30 ml riseddike (eller evt. æbleeddike)
  • et par dråber sesamolie
  • 8 x 50 g fiskefilet fra hvidkødet fisk (fx dorade, torsk eller sandart) 

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Rør 15 g kartoffelmel ud i 45 ml vand til en ensartet jævning.

Skræl løgene, skær dem i halve, og skær dem i 3-4 mm tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 4 cm lange, tynde strimler. Skyl og udkern peberfrugterne, og skær dem ligeledes i ca. 4 cm lange, tynde strimler. Rens shiitakesvampene, og skær dem i tynde skiver. Skær porren i meget tynde strimler, som skylles i koldt vand. Lad porrestrimlerne dryppe godt af.

Varm olie op i en gryde, og svits alle grøntsagerne bortset fra porren. Tilsæt dashi-bouillon, mirin, naturligt brygget sojasauce, sukker og eddike, og lad det hele koge op. Jævn sojasauceblandingen med kartoffelmeljævningen, og dryp et par dråber sesamolie i saucen.

Varm olie op til 160-170°C på en pande. Vend fiskefileterne i hvedemel, og steg dem i olien. Anret to stykker fisk på hver tallerken, og hæld grøntsagssaucen over fisken. Drys med fintsnittet porre som pynt.