Del på Google+:

Friteret blæksprutte med sød sojasauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1727 kJ / 412 kcal

  • 1/3 bdt. purløg
  • 600 g blæksprutte                            
  • kartoffelmel   
  • olie til fritering                      

Til den søde sojasauce:

  • 200 ml kombu-bouillon
  • 100 ml mirin                                      
  • 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 2 spsk sukker           
  • 10 g kartoffelmel       
  • 30 ml vand

Tilberedning

Tilberedningstid: 30 min.

Til den søde sojasauce blandes kombu-bouillonen med mirin, naturligt brygget sojasauce og sukker i en gryde, og blandingen koges op. Rør kartoffelmel ud i vand til en ensartet jævning. Jævn saucen med kartoffelmeljævningen.

Snit purløget i fine ringe. Rens blæksprutten, og skær den øverste del i ca. 7-8 mm tykke ringe. Skær tentaklerne i ca. 4 cm lange stykker. Drys blækspruttestykkerne med kartoffelmel, og fritér dem i 170°C varm olie. Anret den friterede blæksprutte på en tallerken, og hæld den søde sojasauce over. Drys med fintsnittet purløg.