Del på Google+:

Friske forårsruller med teriyaki-aubergine

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1675 kJ / 400 kcal

Til teriyaki-auberginen:

  • 1 stor aubergine
  • 3 spsk. planteolie
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki marinade
  • 1 spsk. lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
  • 1 spsk. sesamolie

Til fyldet:

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • 1/2 agurk
  • 1 hjertesalat
  • 1 bundt frisk mynte
  • 12 stykker rispapir
  • 150 g kogte risnudler

Til saucen:

  • 1 fed hvidløg
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki marinade
  • 2 tsk. sesam
  • 3 spsk. limesaft
  • 1 spsk. lys sukkersirup (eller evt. agavesirup)
  • 1 spsk. forårsløg snittet i ringe

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Teriyaki-aubergine: Skyl auberginen, skær toppen af, og skær auberginen i tern (ca. 1 x 1 cm). Varm planteolien op på en pande ved høj varme. Steg aubergineternene på alle sider i olien, og tag dem af panden. Skru ned for varmen, og kog panden af med Teriyaki marinade, sirup og sesamolie. Lad blandingen koge op, tilsæt aubergineternene, og lad dem simre i 3-4 minutter. Dryp auberginerne med skysovsen med jævne mellemrum.

Fyld: Skyl peberfrugterne, skær dem igennem på langs, og fjern toppen og kernerne. Skyl og skræl guleroden. Skyl agurken, og skær stilken af. Snit grøntsagerne i meget fine strimler. Pluk og skyl salaten og myntebladene, og slyng dem tørre.

Dyp rispapiret kort i varmt vand, og læg stykkerne enkeltvis på et fugtigt viskestykke. Læg 1 salatblad, risnudler, teriyaki-auberginer, grøntsagsstrimler og mynte på hvert stykke rispapir. Rul rispapiret forsigtigt sammen, og skær rullerne over på midten.

Sauce: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med Teriyaki marinaden, sesamfrøene, limesaften, siruppen og de snittede forårsløg. Server saucen som dip til de friske forårsruller.