Del på Google+:

Filodejspakker med kylling, forårsløg og ærter

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 131 kJ / 31 kcal

  • 2 skalotteløg, fint hakket
  • 1 lille porre, fint hakket
  • 1 spsk. solsikkeolie + 1 yderligere spsk. olie til filodejen fillodejen
  • 2 stk. kyllingebryst, hakket
  • 1 mellemstor kartoffel, skåret i tern
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 150 ml grøntsagsbouillon
  • 75 g frosne ærter, optøet
  • 1 spsk. citrontimianblade
  • 270 g filodej
  • 1-2 spsk. sesamfrø

Til dip:

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

1. Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 6). Svits skalotteløgene og porren i olien, til de er klare. Tilsæt kyllingekødet og kartoflerne, og svits videre i 2 minutter.

2. Tilsæt Kikkoman naturligt brygget sojasauce og grøntsagsbouillon, læg låg på, og lad det hele simre i 10 minutter, til kartoflerne og kødet er møre. Tag låget af, og lad retten koge videre, indtil grøntsagsbouillonen er næsten helt fordampet. Tilsæt ærter og timian, rør det hele sammen, og stil det til afkøling.

3. Læg et ark filodej på et skærebræt, pensl det med olie, og fold det sammen i midten på langs. Læg en skefuld af kyllingeblandingen i den ene ende, og fold dejen diagonalt sammen til en trekantet pakke med kyllingeblandingen indeni. Pensl pakken med olie, og drys med sesamfrø. Gentag denne procedure, til hele kyllingeblandingen er brugt op.

4. Læg filodejspakkerne på en smurt bageplade, og sæt dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldenbrune.

5. Rør chiliolie og Kikkoman naturligt brygget sojasauce sammen, og server blandingen som dip sammen med filodejspakkerne.