Del på Google+:

Fajitas med Teriyaki-oksekød

Ingredienser til 6 personer

pr. portion: 1747 kJ / 417 kcal

Pico de gallo-salsa:

Fajitas:

  • 4 oksebøffer (culotte, ca. 900 g)
  • 8 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
  • 4 spsk. limesaft
  • 10 hvedetortillaer
  • 100 g blødt smør
  • 200 g Creme fraiche

Tilberedning

Tilberedningstid: 25 min.
Marineringstid: 2 time

Pico de gallo-salsa: Skær avocadoen igennem på langs, skræl den, og tag stenen ud. Skær avocadokødet i små tern, og bland dem med limesaft i en skål. Skyl tomaterne, fjern stilken, og skær også tomaterne i små tern. Bland disse sammen med avocadoen. Udkern chilien, og hak den fint. Pil og hak løgene fint. Rør chilien, løgene, den hakkede koriander og sojasaucen sammen med avocado- og tomatblandingen. Dæk skålen til, og lad salsaen trække i 2 timer ved stuetemperatur.

Dup oksebøfferne tørre, og skær dem i ca. ½ cm tykke strimler med fibrene. Læg kødstrimlerne ved siden af hinanden i en flad skål. Rør Teriyaki marinaden og limesaften sammen, fordel marinaden over kødstrimlerne, og lad dem trække i 15 minutter. Vend kødet en gang under marineringen. I mellemtiden vikles tortillaerne ind i et stykke stanniol og varmes på grillen eller i en 160 grader varm ovn. Pensl grillristen med olie, og grill oksekødstrimlerne over den meget varme grill i 3 minutter, idet de vendes en gang. Smør tortillaerne med blødt smør. Læg en stribe kød, pico de gallo-salsa og creme fraiche erpå, og rul dem sammen til fajitas. Efter ønske kan kødet også serveres separat sammen med salsaen og tortillaerne.