Del på Google+:

Dampede boller med Teriyaki kødboller

Ingredienser til 4 personer

Bao (boller)

  • 400 g hvedemel
  • 1½ tsk. tørgær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. rapsolie
  • 2½ dl varmt vand

Kødboller

Fyld og topping

  • ½ agurk, julienne-skåret
  • 2 gulerødder, julienne-skåret
  • 100 g ærtespirer
  • 2 friske chilier
  • 2 forårsløg
  • Frisk koriander

Tilberedning

Bao (boller)

Bland mel, gær, sukker, olie og varmt vand i en skål og rør rundt til det bliver en dej. Ælt til den bliver elastisk, det tager 8-10 minutter i hånden. Lad dejen hæve i en times tid til dobbelt størrelse.

Del dejen i 12 lige store kugler, rul dem til boller, som så rulles ud i cirkler af ca. 1 cm tykkelse. Pensl olie på halvdelen af dejen og fold den sammen på midten. Lad bollerne hæve endnu 10-15 minutter.

Bollerne dampes i en dampkoger over kogende vand i ca. 8-9 minutter. Læg bagepapir i bunden af dampkogeren, så de ikke hænger fast. Alternativt kan du gøre det over et dørslag, hvis du ikke har en kinesisk dampkoger.

Kødboller

Kyllingekødet røres med sesamfrø, finthakket forårsløg, revet hvidløg, æg og rasp. Farsen krydres med sojasauce og sesamolie. Lad den trække en halv time på køl.

Form 12 lige store kugler. Pocher kødbollerne i letsaltet vand, lige under kogepunktet, til de selv kommer op til overfladen efter 4-5 minutter og tag dem op. Kødbollerne kan evt. tilberedes i forvejen. Kødbollerne grilles og pensles løbende med teriyakisauce til de er fint glaserede og gennemvarme. 

Server kødbollerne sammen  de dampede boller og grønt. Pynt med finthakket chili, forårsløg og frisk koriander.