Del på Google+:

Cremet suppe af hvide grøntsager

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1889 kJ / 451 kcal

  • 30 g smør
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 porre, i tynde skiver
  • 2 persillerødder, skrællet og skåret i tern
  • ½ selleri, skrællet og skåret i tern
  • 1 stor kartoffel, skrællet og skåret i tern
  • 300 g blomkål, i små buketter
  • 200 g kikærter og lage fra dåse
  • 750 ml vand
  • 4-7 spsk. Kikkoman økologisk sojasauce
  • 4 spsk. hvidvin
  • 250 ml mælk
  • 125 ml fløde
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. hvid peber
  • ½ tsk. stødt muskatnød

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Steg hakket løg i smør i en stor gryde ved middelvarme – løget skal ikke brunes. Tilsæt presset hvidløg og tynde skiver af den hvide del af porre og rør rundt. Tilsæt persillerod, selleri, blomkål og kartoffel og steg i yderligere 1-2 minutter. Tilsæt kikærter og lage, vand, vin, sojasauce og krydderier og bring det hele i kog. Læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme i ca. 20 minutter eller til grøntsagerne er møre. Tilsæt mælk og fløde og blend suppen.

Server med friske krydderurter og godt brød.