Del på Google+:

Chili sin carne

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2428 kJ / 580 kcal

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse linser
  • 2 spsk. planteolie
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. røget paprikapulver
  • 1 spsk. oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg
  • 1 stor sød kartoffel
  • 1 dåse kidneybønner
  • 8 spsk. havreyoghurt
  • Korianderblade
  • 8 små tortillapandekager

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time

Pil løgene og hvidløget. Skær løgene i tynde både, og pres hvidløgene. Skær peberfrugten i halve, skyl og udkern den, og skær den i strimler. Lad linserne dryppe af.

Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg i olien, til de er klare. Tilsæt peberfrugt, chiliflager, koriander, gurkemeje, paprikapulver og oregano, og steg videre i 1-2 minutter. Tilsæt linser, tomater, 300 ml vand og Teriyaki sauce, og lad det hele småkoge i ca. 15 minutter.

Skræl og skyl den søde kartoffel, og skær den i tern. Lad kidneybønnerne dryppe af. Kom kartoffelternene og kidneybønnerne i chilien, og lad det hele simre videre i 20-25 minutter. Pynt den færdige chili sin carne med yoghurt og koriander, og server med tortillas.