Del på Google+:

Burrito-bowl med teriyakimarinerede søde kartofler, sorte bønner og avocado

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 720 kJ / 172 kcal

  • 3 mellemstore søde kartofler, skrællet og skåret i 2 cm tykke stykker
  • 4 spsk. Kikkoman Teriyaki marinade
  • 3 spsk. rapsolie
  • 300 g naturris
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. chipotlepasta
  • 400 g sorte bønner (på dåse), afdryppet og skyllet
  • 2 røde peberfrugter, udkernet og skåret i skiver
  • 2 avocadoer, skrællet, udkernet og skåret i skiver
  • Limebåde til servering
  • 2 forårsløg, fint snittet, til pynt

Tilberedning

Tilberedningstid: 55 min.

Varm ovnen op til 200 °C (varmluftsovn 180 °C, gas trin 7). Læg bagepapir på en stor bageplade. Fordel de søde kartofler på bagepladen, tilsæt 3 spsk. Teriyaki marinade og 1 spsk. olie, og vend kartoflerne godt i marinaden. Bag dem i 35-40 minutter, til de er gyldne og møre.

I mellemtiden koges risen efter anvisningen på pakken. Lad den derefter dryppe af, og stil den til side.

Varm 1 spsk. af olien op på en mellemstor pande, og damp løgene i olien i 5 minutter, til de er bløde. Tilsæt hvidløg og chipotlepasta, og lad det snurre med i 2 minutter. Tilsæt bønnerne, 1 spsk. Teriyaki marinade og en sjat vand, og lad det hele simre videre i 5 minutter.

Varm resten af olien op på en pande ved høj varme, og svits peberfrugterne i 6-8 minutter, til de er brunede og bløde.

Fordel risen i 4 portionsskåle, og anret de søde kartofler, bønnerne, de røde peberfrugter og avocadoskiverne ovenpå. Pynt med limebåde og snittede forårsløg inden servering.