Del på Google+:

Brownies med to slags chokolade og sojakaramelsauce

Ingredienser til 20 personer

pr. portion: 1206 kJ / 288 kcal

Brownies

  • 200 g smeltet smør
  • 100 g mørk chokolade, hakket
  • 100 g mælkechokolade, hakket
  • 80 g mel
  • 40 g kakaopulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 3 æg
  • 200 g farin
  • 80 g stødt melis

Sojakaramelsauce

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Læg chokoladen i en skål, og tilsæt det varme smeltede smør under omrøring. Lad chokoladen smelte i nogle minutter, og rør rundt af og til, så varmen fordeles.

Varm ovnen op til 175 grader. Pisk farin, melis og æg til en let, lys og cremet blanding med en elpisker. Tilsæt chokolade- og smørblandingen under omrøring. Drys mel, kakaopulver og kanel gennem en sigte, og vend det forsigtigt i dejen.

Klargør en bageform med let smurt bagepapir. Hæld dejen i bageformen, og fordel den jævnt med en dejskraber. Sæt kagen i ovnen. Efter ca. 25 minutter kontrolleres konsistensen: Hvis browniedejen endnu ikke er fast i midten, når du ryster let på formen, bages videre i 5 minutter. Gentag kontrollen, og lad efter behov igen kagen bage videre, indtil dejen er fast og har dannet en tynd skorpe ovenpå og i siderne. Tag kagen ud af ovnen, lad den køle helt af, og skær den derefter ud i kvadratiske stykker.

Mens kagen køler af, varmes mælken og fløden op i en gryde, indtil det småkoger. Samtidig varmes den stødte melis og vandet op i en anden gryde. Lad sukkermassen koge ved jævn varme, indtil sukkeret er fuldstændig smeltet, og skru så op for blusset. Rør ikke rundt i massen, da den ellers kan klumpe. Så snart sukkermassen antager en ravgylden farve, koges fløden og mælken hurtigt op og blandes forsigtigt i massen, da denne pludselig kan skumme op. Tag karamelmassen af komfuret, og rør sojasaucen i. Lad massen køle lidt af, så den bliver cremet i konsistensen.

Fordel nogle skefulde varm sojakaramel over hver brownie før servering. Smager også fantastisk med en kugle vanilje-, karamel-, honning- eller nougatis.