Del på Google+:

Braiseret kyllingekød med grøntsager i tomat-sojasauce

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1456 kJ / 348 kcal

  • 60 g rød peber 
  • 60 g gul peber 
  • 80 g champignon
  • 80 g aubergine
  • olivenolie 
  • 6 stk. små majskolber fra dåse (kogt)
  • 400 g tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 små skalotteløg
  • 400 g kyllingelår (kød uden ben)
  • lidt hvedemel 
  • et drys salt
  • et drys peber
  • 100 ml hvidvin
  • 300 ml hønsebouillon
  • 3 spsk. tomatketchup
  • 1 laurbærblad
  • 8 sorte oliven uden sten
  • 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • ¼ bundt bredbladet persille

Tilberedning

Tilberedningstid: 50 min.

Skyl og udkern peberfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarte. Skyl auberginen, og skær den i ca. 2 cm store tern. Varm olivenolie op på en pande, og svits peberfrugterne, champignonerne og auberginen. Læg grøntsagerne på en tallerken. Hæld majskolberne i et dørslag, og lad dem dryppe godt af. Skær tomaterne over på tværs, og fjern kernerne. Hak tomaterne groft. Skræl hvidløgene. Skræl skalotteløgene, og hak dem fint. 

Skær kyllingekødet i stykker à ca. 30 g, og vend kødstykkerne i hvedemel. Varm olivenolie op på en pande, og svits kyllingestykkerne i olien, uden at de bliver gennemstegt. Krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken. Varm olivenolie i en gryde, og svits hvidløg og skalotteløg i olien. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind. Tilsæt hønsebouillon, ketchup, tomater, laurbær, det stegte kyllingekød og alle grøntsagerne – bortset fra auberginen – og lad det hele simre i 15-20 minutter. Tilsæt derefter auberginen, naturligt brygget sojasauce og peber, og lad retten simre videre i 5-6 minutter. Anret kyllingekødet med grøntsagerne og saucen i en skål (eller på en pastatallerken), og drys med grofthakket persille.  

Tip: Efter ønske kan du servere ris til retten.