Del på Google+:

Bami goreng

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2198 kJ / 525 kcal

  • 1 tsk. sambal oelek
  • 3 spsk Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg
  • 4 spsk. planteolie eller solsikkeolie
  • 2 gulerødder, snittet i små stænger
  • ½ rød peberfrugt, udkernet og skåret i skiver
  • 100 g sukkerærter, skåret igennem på langs
  • 4 forårsløg, hakket
  • 1 kyllingebryst eller 2 kyllingelår, uden ben, skåret i små stykker
  • 100 g ærter (frosne)
  • 225 g ægnudler, kogt
  • 200 g kogte og pillede rejer
  • 1 stort æg, pisket
  • 2 spsk. ristede og saltede jordnødder, groft hakket
  • Kikkoman naturligt brygget sojasauce til at dryppe med

Tilberedning

Tilberedningstid: 25 min.

Bland sambal oelek og Teriyaki sauce med ristet hvidløg sammen.

Varm 2 spsk. olie op i en wok, og svits gulerødderne og peberfrugterne i 2 minutter under omrøring. Tilsæt sukkerærterne og forårsløgene, og lad det hele simre i yderligere 2 minutter. Tag wokken af blusset, og stil grøntsagerne til side. 

Varm endnu en spsk. olie op i wokken, og svits kyllingestykkerne i 2 minutter under omrøring. Tilsæt de svitsede grøntsager, ærterne, nudlerne og rejerne, og hæld honning og hvidløgsblandingen over retten.

Sving alle ingredienserne rundt i wokken i 3-4 minutter, til det hele er kogende varmt, og stil wokken på en kogeplade for at holde retten varm.

Varm resten af olien op på en lille pande, og lad æggemassen stivne på panden. Skær æggestanden i strimler, og fordel disse oven på nudelretten. Drys med jordnødder og dryp med sojasauce inden servering.