Del på Google+:

Bagte kartofler med sauterede tomater og kikærter

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 1455 kJ / 347 kcal

  • 4 store kartofler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g semi-dried tomater
  • 2 spsk. planteolie
  • 1 dåse kikærter
  • 250 g hakkede tomater
  • Timiankviste
  • 4 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 100 g vegansk creme fraiche
  • 2 spsk. fintsnittet purløg

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 30 min.

Skyl kartoflerne grundigt, og prik dem flere gange med en gaffel. Vikl dem ind i et stykke stanniol, og bag dem på en bagerist i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluftsovn: 180 °C) i ca. 70-80 minutter.

Pil løget og hvidløgene. Hak løget, og pres hvidløgene. Skær de semi-dried tomater i strimler. Varm olien op på en pande, og svits løg og hvidløg i olien i 2-3 minutter. Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af. Kom dem på panden sammen med de hakkede tomater og de snittede semi-dried tomater, og lad det hele simre i ca. 10 minutter.

Tilsæt Teriyaki saucen, og lad retten simre videre i ca. 10 minutter. Smag til med æbleeddike. Tag kartoflerne forsigtigt ud af stanniolen, skær dem halvt igennem på langs, og tryk dem let, så de åbner sig lidt. Fordel de sauterede tomater og kikærter som fyld i kartoflerne. Pynt med creme fraiche og purløg inden servering.