Del på Google+:

Asiatisk salat med lime vinaigrette

Ingredienser til 4 personer

Dressing:

  • ¾ dl vegetabilsk olie (fx rapsolie)
  • 2½ spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • 2½ spsk. risvineddike
  • 3 tsk. muscovadosukker
  • 2 tsk. limesaft
  • ¾ tsk. frisk revet ingefær
  • 1 fed hvidløg, presset

Salat:

  • 1 ¼ dl gule ærter
  • Jordnøddeolie til stegning
  • 1 mellemstort skalotteløg, i tynde skiver
  • Salt
  • 1½ liter kinakål, i strimler
  • 2 spsk. sushi ingefær
  • 2/3 dl rødløg, i tynde skiver
  • 2/3 dl tomater, i tern
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • 2 spsk. jalapeno chili, i tynde skiver
  • 2 spsk. forårsløg, i tynde skiver

Tilberedning

Ingredienserne til dressingen blendes indtil jævn og opbevares i tætsluttende beholder i køleskabet indtil servering.

Dæk de gule ærter med ca. 2½ cm kogende vand og lad dem trække i 1½ time. Hæld vandet fra og bred dem ud på køkkenrulle på et fad eller en bakke, og lad dem tørre. Opvarm olie til 175˚C i en wok eller gryde og gør et andet fad med køkkenrulle klar. Steg de gule ærter i olien i 3 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne. Tag dem op af olien og læg dem på køkkenrullen for at dryppe af og drys med en smule salt. Steg også skalotteløg i den varme olie indtil gyldenbrune og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Bland salaten i en stor skål og hæld vinaigretten over lige inden servering. Drys stegte gule ærter og løg på og server evt. med både af limefrugt.  

Tip: De gule ærter kan forberedes i forvejen og kan opbevares nogle dage i en tætsluttende beholder.