Del på Google+:

Asiatisk kyllingesalat

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2356 kJ / 563 kcal

  • 150 g basmatiris
  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 1 fed hvidløg
  • 7 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1-2 drys sukker
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. planteolie
  • 200 g ærter (frosne)
  • 4 forårsløg
  • 1 mango
  • 2 røde peberfrugter
  • 100 g salatmayonnaise
  • karrypulver
  • 60 g saltede cashewnødder

Tilberedning

Tilberedningstid: 45 min.

Kog risen efter anvisningen på pakken. Skyl kyllingekødet, dup det tørt, og skær det i tern. Skræl og pres hvidløget, rør det sammen med sojasaucen, og krydr med sukker og peber. Vend kyllingekødet i 3 spsk. af sojasauceblandingen. Varm olien op på en pande, og svits kødet i olien. Blancher ærterne i kogende vand, og lad dem dryppe af. Rens og skyl forårsløgene, og skær dem i ringe. Skræl mangoen, og skær frugtkødet fra stenen i både. Skær peberfrugterne i halve, hvorefter de udkernes og skylles. Skær mangoen og peberfrugterne i tern. Rør mayonnaisen sammen med resten af sojasaucen, bland salatingredienserne i, og smag til med peber og karrypulver. Hak cashewnødderne groft, og drys dem over salaten før servering.

Tip: Cashewnødderne smager endnu mere aromatisk, hvis du rister dem på en pande, til de er gyldne, idet de dryppes med sojasauce og lidt honning under ristningen. Samtidig kan du give risen et aromatisk pift og en flot farve ved at koge den i en blanding af vand og sojasauce.