Del på Google+:

Asiatisk græskarsuppe med butterdejsstykker

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 2257 kJ / 539 kcal

Til græskarsuppen:

  • 600 g græskarkød, fx hokkaido
  • 1 kartoffel
  • 2 gulerødder
  • 10 g ingefær
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g smør
  • 400 ml kokosmælk
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 1 stilk citrongræs
  • 4-6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Til butterdejsstykkerne:

  • 100 g frossen butterdej
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk fløde
  • græskarkerner
  • sesamfrø

Tilberedning

Tilberedningstid: 50 min.

Skær græskarkødet i tern. Skræl kartoflen og gulerødderne, og skær dem i små stykker. Skræl ingefær, skalotteløg og hvidløg. Skyl chilien, skær den igennem på langs, og fjern kernerne og skillevæggene. Hak det hele fint. 

Smelt smørret, og svits de snittede grøntsager og græskartern heri. Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon. Skær citrongræsstilken igennem på langs, og lad den simre med i ca. 20 minutter. Tag citrongræsstilken ud, blend suppen med en stavblender, og smag til med sojasauce. 

Mens suppen simrer, rulles den let optøede butterdej ud og stikkes ud i måner og stjerner med en småkageform efter ønske. Rør æggeblommen sammen med fløden, og pensl massen på butterdejsstykkerne. Drys med græskarkerner og sesamfrø. Bag butterdejsstykkerne i ovnen ved 180 °C i ca. 8 minutter. Serveres som tilbehør til suppen.