Del på Google+:

Aromatisk græskarsauce med æbler og sesam

Ingredienser til 4 personer

pr. portion: 511 kJ / 122 kcal

Tilberedning

Tilberedningstid: 1 time 30 min.

Skyl æblerne, skræl græskar, fjern kerner og stilke og skær æbler og græskar i tern. Kog æbler og græskar ved svag varme til det er mørt og falder sammen. Tilsæt sojasauce, honning, krydderierne og Melatin, rør grundigt og kog i ca. 1 minut.

Hæld saucen i rene, tørre patentglas, og sæt gummipakning og låg på glassene. Saucen henkoges i en forvarmet ovn ved 120˚C i ca. 30 minutter. Lad saucen køle natten over uden at vende glassene på hovedet.

Server saucen som dip til snacks, som tilbehør til middagsretter med kød eller fisk og smør den på brødet.

Tip: Hvis der anvendes glas med skruelåg i stedet for patentglas, skrues låget ikke helt til under henkogningen, og henkogningen skal ske i en gryde fremfor i ovn.