Del på Google+:

Spis med pinde!

Hvad enten det er sushi eller wokretter – spisepinde hører meget tæt sammen med det japanske køkken. Har du problemer med at håndtere dem? Vi viser dig, hvordan det gøres! 

UNESCO-verdenskulturarv: det japanske køkken

Den japanske kogekunst, som også kaldes "washoku", fik i december 2013 status som UNESCO-verdenskulturarv. Washoku udmærker sig først og fremmest ved naturlige og sæsonbestemte råvarer, en skånsom tilberedning samt den særlige måde, hvorpå retterne anrettes og indtages. Og netop derfor blev den japanske madkultur udvalgt, for den genspejler japanernes ønske om at være harmoni med naturen.

Det japanske køkken indeholder kun lidt kød, men til gengæld masser af ris, fisk, grøntsager, vilde frugter og urter. Samtidig spiller krydringen af maden en meget vigtig rolle, idet der for eksempel bruges dashi (fiskebouillon), miso (sojabønnepasta) og sojasauce.