Del på Google+:

Et ægte hit – Kikkomans designerflaske

"Design er kilden til et bedre liv." Ud fra denne devise arbejder den japanske industrielle designer Kenji Ekuan, som i høj grad har præget det japanske emballage- og logodesign. Samme princip ligger også til grund for et af hans mest kendte designobjekter, den formskønne dispenserflaske, som han udviklede til Kikkomans naturligt bryggede sojasauce. Det er vi rigtig stolte af, for det berømte flaskedesign hører uløseligt sammen med Kikkoman, og i årenes løb er den traditionelle dispenser blevet synonym med Kikkoman som brand.

Funktion og æstetik

Den velkendte 150 ml-flaske blev designet i 1961, men er ikke mindre aktuel i dag. Silhuettens smukt svungne linjer og den enkle påskrift giver flasken et stilrent, elegant og moderne look og gør den iøjnefaldende i al sin enkelhed. Således pynter den trendy designerflaske på borde overalt i verden – både på restauranter og på spisebordene derhjemme.

Flasken er ikke kun smuk at se på, den er også praktisk. Den perfekt designede tud gør det muligt blot at hælde en lille smule sojasauce eller ganske få dråber ud af flasken – naturligvis uden at dryppe, så man undgår pletter. Dermed er dispenserflasken særdeles praktisk til madlavning, men du kan også roligt stille den på bordet, når der dækkes op til en god middag med vennerne eller familien.

Takket være skruelåget og det førsteklasses materiale, der tåler opvaskemaskine, kan designerflasken bruges igen og igen, så du kan have glæde af den i mange år. Hæld ganske enkelt Kikkoman naturligt brygget sojasauce fra en almindelig flaske i den brede åbning på dispenserflasken, og nyd den velkendte gode smag med stil. 

En lille flaske af de helt store

Kikkoman-flasken kombinerer funktionalitet og æstetik på en stilfuld måde og vækker derfor begejstring hos både professionelle køkkenchefer og hobbykokke. Derfor fik Kenji Ekuan også tildelt den prestigefyldte Lucky Strike Designer Award 2003 for blandt andet Kikkoman-flaskens design.

Hvis man ikke vil nøjes med at beundre den prisbelønnede designklassiker på restauranter eller på spisebordet derhjemme, er der også mulighed for at opleve et eksemplar i samlingen på Design Zentrum Nordrhein-Westfalen i Essen eller på Museum of Modern Art i New York. Desuden kan den lige nu ses på Made4you-udstillingen på Museum für angewandte Kunst i Wien.