Del på Google+:

Kikkoman: førende på verdensmarkedet for sojasauce

Kikkoman-gruppen har rødder i produktion og salg af sojasauce. Millioner af mennesker verden over kender og bruger Kikkoman naturligt brygget sojasauce. Virksomheden er imidlertid også involveret i andre, til dels relaterede brancher i både Japan og de oversøiske lande. Kikkoman har i den forbindelse etableret egne datterselskaber inden for en række forretningsområder såsom medicinalvarer, vin, likør, frugtjuice, tomatprodukter og asiatiske fødevarer eller er medejer af eksisterende virksomheder i disse brancher. Desuden har Kikkoman datterselskaber inden for restaurations- og handelssektoren. De japanske topklasserestauranter ved navn Daitokai i Berlin og Köln er en del af Kikkoman-gruppen. Endvidere er JFC International-gruppen, som hører til blandt de største grossister af originale asiatiske fødevarer, et 100 % ejet datterselskab af Kikkoman. 

Produktion i hele verden

Fra den japanskbaserede virksomheds forretningssteder i Japan, Singapore, Taiwan, Kina, Australien, Canada, USA og Europa er ca. 6.500 medarbejdere med til at holde hjulene i gang. Kikkomans produktion foregår på ni forskellige produktionssteder i Japan, USA, Singapore, Taiwan, Kina og Nederlandene. Hvert år forlader ca. 400 millioner liter naturligt brygget sojasauce bryggerierne for at blive solgt gennem supermarkeder, delikatesseforretninger eller Asia-shops verden over.

Med henblik på at imødekomme den stigende efterspørgsel efter sojasauce i Europa indviede Kikkoman i oktober 1997 gruppens første europæiske bryggeri med beliggenhed i Hoogezand-Sappemeer i Holland. Herfra forsynes hele Europa med Kikkoman-saucer.