Del på Google+:

Fra Japan og ud i verden

Kikkomans rødder går helt tilbage til år 1630 – til familien Mogi fra Noda i Japan. Dengang begyndte familiens forfædre at brygge den velkendte mørkebrune sauce med den kraftige krydrede smag af soja, korn, vand og salt. Den gunstige beliggenhed ved floden Edo lettede adgangen til de nødvendige råvarer til sojasauceproduktionen og sikrede hurtig levering til byen Edo – det nuværende Tokyo. Siden hen fik hollandske handelsfolk smag for det „sorte guld“ og bragte sojasaucen med til Europa. Det varede ikke længe, før Kikkoman også havde etableret sig her og blev hædret med betydningsfulde priser på verdensudstillingerne i Wien i 1873 og i Amsterdam i 1881. I 1917 grundlagde de to japanske familier Mogi og Takanashi familievirksomheden Noda Shoyu Co. Ltd., som i 1964 ændrede navn til Kikkoman Shoyu Co. Ltd. og endelig blev til Kikkoman Corporation i 1980. I dag er Kikkoman førende på verdensmarkedet for sojasauce og værdsat for den unikke fyldige smag i mere end 100 lande verden over. Og ikke nok med det: Kikkoman har tilmed en fast plads ved det kejserlige japanske hof.