Del på Google+:

Hjemmelavet sushi – nigiri, maki & co.

Alle kender og elsker sushi. Det er en ren fornøjelse at spise de lækre og appetitlige hapsere, men det kan faktisk også være rigtigt sjovt at lave dem selv! Vi viser trin for trin, hvordan de mest populære sushityper tilberedes – hvad enten du vælger at gøre det selv eller sammen med vennerne eller familien. En sushiaften med fælles madlavning, spisning og hygge gør enhver familiefest, fødselsdag eller nytårsaften til en helt særlig oplevelse.

Den perfekte sushiris

Vi starter med den vigtigste af ingredienserne: sushiris. Hvis risen ikke har den rigtige konsistens, er det bogstaveligt talt svært at få det hele til at hænge sammen. Desuden er det vigtigt, at grundingrediensen er rigtigt krydret.

Risen er nem at tilberede: Du skal kun bruge sushiris, en gryde og lidt Kikkoman Seasoning for Sushi Rice for at give risen dens typiske smag. Her finder du en udførlig instruktionsvideo fra en af vores eksperter:

Kikkomans tip: Hvis du ikke videreforarbejder sushirisen med det samme, er det en god idé at lægge et vådt viskestykke over den, så den ikke bliver tør.

Lag på lag eller rullet: nigiri-sushi

I modsætning til maki (rullet sushi), som er den mest udbredte og kendte sushitype, er nigiri-sushi kendetegnet ved, at den formes som små boller, hvorpå der lægges forskellige ingredienser som for eksempel en tynd skive rå fisk eller et stykke omelet (tamagoyaki) Sådan gør du:

Kikkomans tip: Dyp kun fisken forsigtigt i sojasaucen, når du spiser sushien. Hvis du dypper risen ned i sojasaucen, kan nigirien nemt falde fra hinanden.

Maki-sushi: Sådan lykkes den klassiske udgave

Maki-sushi kan tilberedes med forskellige ingredienser som for eksempel laks, tunfisk og agurk, der lægges oven på et lag ris og rulles sammen til de typiske makiruller. Se her, hvordan det gøres:

Kikkomans tip: Smør en tynd stribe wasabi på sushirisen, før du lægger fyldet på. Det giver maki-sushien en kraftigere og lidt stærkere smag.

California rolls er nemme at tilberede

California rolls kaldes også inside-out-ruller, fordi risen vender udad og noritangen vender indad. De kan laves med både fisk og grøntsager efter smag og behag. Det lyder sværere, end det rent faktisk er:

Kikkomans tip: Fugt hænderne med lidt vand, så risen ikke hænger fast i fingrene, når du ruller pladerne sammen.