Del på Google+:

Pep det italienske køkken op med sojasauce

Sol, strand og middelhavsstemning – det er Italien! Det støvleformede land i Sydeuropa er imidlertid også kendt for sit fremragende køkken, som er en vigtig del af landets kulturarv, og som i dag dyrkes overalt i verden. Men hvad er det, der gør det italienske køkken så populært? Internationale madkendere mener, at det ikke udelukkende skyldes italienernes forkærlighed for "la dolce vita", for mange typiske italienske fødevarer såsom parmesanost, tørrede tomater, svampe og ansjoser har én vigtig ting til fælles: umami, en helt særlig smagsfylde. Og da den yngste og femte smagssans umami også er en af de egenskaber, der kendetegner Kikkomans sojasauce, er det italienske køkken og Kikkoman som skabt til at harmonere. Prøv selv! Smagsmæssigt ligger Italien og Asien nemlig slet ikke så langt væk fra hinanden, som man umiddelbart skulle tro ...

Asien møder Bella Italia

Lækre krydderurter, grøntsagsretter i alle variationer, førsteklasses olivenolie og friskfanget fisk er en fast del af det italienske køkken, som egentlig består af en række regionale køkkener med forskellige madlavningstraditioner. En typisk italiensk menu starter med små forretter, antipasti, efterfulgt af pizza, pasta og co. – klassiske italienske specialiteter, der er blevet utroligt populære verden over og i dag hører til blandt de store livretter i mange andre lande. Det kan ikke undre nogen, for de italienske klassikere smager fantastisk og er lynhurtigt tilberedt. Og alle kan være med: Italienske opskrifter kræver som regel ingen særlige madlavningsfærdigheder for at lykkes. Men somme tider kræver det et lille trick at give en traditionel ret et nyt og spændende twist eller at fremtrylle helt nye smagsoplevelser. Har du prøvet at krydre dine pastaretter med en sjat Kikkoman sojasauce? Mamma Mia!

Kikkoman Sojasauce – hjemme overalt i verden

I dag, hvor mange mennesker rejser rundt omkring i verden, er de kulinariske grænser blevet mere og mere flydende, og mange har fået mod på selv at prøve noget nyt hjemme i køkkenet. Så hvorfor ikke også smage en typisk italiensk ret til med en lækker asiatisk sojasauce? Med Kikkoman naturligt brygget sojasauce går det hele op i en højere enhed! Sojasaucens unikke aromaer, der udfolder sig i løbet af den op til seks måneder lange bryggeproces, giver enhver madret en uforlignelig rund og fyldig smag, idet sojasaucen fremhæver de andre råvarers egne naturlige smag uden at overdøve den. Har du mod på nye smagsoplevelser? Så prøv nogle af de opskrifter, vi har forberedt til dig – og lad dig overraske af de mange forskellige muligheder og smagskombinationer med den femte smagsdimension umami! Kikkoman siger velbekomme og buon appetito!