Del på Google+:

Hemmeligheden bag den perfekte burger

Det er længe siden, at burgere bare var fastfood. Flere og flere har opdaget, at det kan være en fest at lave en burger, når man bruger gode ingredienser og kæler for detaljerne. Dens styrke ligger i enkeltheden: to halve boller med en burgerbøf af kød, fjerkræ, fisk eller grøntsager suppleret med salatfyld og krydrede saucer.

En amerikansk klassiker

Hvem der har opfundet hamburgeren, er desværre ikke overleveret. Selvom den er en fast del af det amerikanske køkken, relaterer navnet sandsynligvis til det nordtyske Hamborg. Der er forskellige teorier om, hvordan hamburgeren fik sit navn; det formodes blandt andet, at den er inspireret af det såkaldte „varme rundstykke“, en hamborgsk snack i form af en hvedebolle belagt med en skive steg og brun sovs.

Pulled pork, pastrami eller vegansk

Faktum er, at hamburgerens succeshistorie begyndte for omkring 100 år siden i USA, og at burgeren i dag er utroligt populær i mange lande verden over. Hvad enten det er med klassiske hakkebøffer, pulled pork, pastrami eller endda veganske burgerbøffer af linser, bønner eller kornprodukter – der findes et utal af variationer. Og når kreativiteten får frit løb, sørger nye og spændende sammensætninger for, at der hele tiden opstår nye varianter. Det er formentlig årsagen til, at burgeren aldrig går af mode.

Med ost eller karamelliserede løg

Det kan især være sjovt at tilberede burgere sammen med familien eller vennerne. Og når gæsterne selv kan sammensætte og krydre deres burgere efter smag og behag, bliver festen eller fødselsdagen garanteret et hit. Nogle vil gerne have godt med ost, mens andre hellere vil eksperimentere med usædvanlige smagskombinationer. Chili sørger for eksempel for et stærkt pift, og karamelliserede løg runder smagen behageligt sødt af.

Den rigtige sauce

Du kan selvfølgelig vælge at bruge ketchup, sennep og mayonnaise, men med Kikkomans udsøgte aromatiske saucer kan du også gøre burgeren til en unik og pikant krydret smagsoplevelse. Kikkoman-sortimentet indeholder en række saucer, der er særdeles velegnede til burgere. Hvis du ønsker en blid og sød smag, er Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning ideel. Og når det skal være lidt mere pikant og krydret, er Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg det perfekte valg. Begge saucer kan allerede tilsættes, når du tilbereder burgerbøfferne, idet du ganske enkelt drypper dem med saucen, mens du steger eller griller dem – så opsuger bøfferne de lækre aromaer og bliver samtidig dejligt saftige. Du kan også med fordel vælge at krydre dine burgere med vores Teriyaki marinade eller den klassiske Kikkoman naturligt brygget sojasauce.